Брой 2501 (20) от 26-03-2018

 

ЗАГЛАВИЯ в бр. 2501 (20) от 26 март 2018 г. на в. ВИДИН:

  - Часът на земята
  - ФЕОДАЛИЗЪМ С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ: ДЪРЖАВАТА - НА КОНЦЕСИЯ (Как мутри и патрЕоти си уреждат личния живот с обществени средства) - коментар на Николай Витанов
  - В ОБЩИНА ВИДИН: Видимите резултати тепърва предстоят
  - Нов полицейски началник
  - Осигурен е достъпът до всички селища в Община Видин...
  - Редакционна поща: Благодаря ви, мили момичета!
  - Тръжна процедура за Ботевград - Мездра
  - Финансово оздравяване в Брегово
  - Електрозахранването в помпената станция при Сланотрън е възстановено
  - Баскетболните шампиони са от Математическата
  - Снимат "Старите кучета" във Видин
  - 11 медала от "Математика без граници"
  - Пролетен концерт
  - 140 години от Освобождението на Видинския край от турско робство: Цеко Нейов - първият кмет на Видин
  - Задържаха 120 бутилки водка и уиски
  - СТАНАЛОТО... СТАНАЛО - хроника
 
 
"Найчо Цанов" № 6
 
ДУПКА-МИЛИЦИОНЕР
 
ДОКОГА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ПРИРОДНИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ

   Защитната дига на река Тимок при Брегово ще бъде възстановена с държавни средства, обеща народният трибун от Воднянци Владимир Тошев. Който за авторитет добави, че това било заявено и от представители на различни държавни институции. Щото на неговите заявления никой не вярва. Не че другите представители на ГЕРБ са по-стока, ама тях от по-скоро ги познаваме.

   А Тошев го знаем от 20 години. В смисъл, че не си е мръднал не пръста, ами никаква друга част на тялото, не само дига да запуши, но и кол да забие в световно известната ни с мизерията област. Така му нареждат, така прави. Тоест, нищо за хора, които не харесват партията и правителството Му. Макар и Баце да знае каква стока е Тошев. Ама няма с кого да го смени. (Говори се, че около протестите се е сдушил с някои от организаторите - бивши негови, ама прекалено рискови, хора.)

   Все едно, миналата седмица премиерът нареди до всяка дупка по пътищата на страната да се сложи пътен полицай или чиновник, които да пазят трапа до неговото запълване. Правилно - поне да свършат нещо. Ама както дупките, като тази по пътя за Кула, стоят незапълнени с петилетки, така и посочените гербаджийски измекяри има да висят по тия пусти дупки, докато вълците от Турну Магуреле не минат по заледения Дунав и не дойдат да ги изядат, както би казал бай Радичков.

   Всъщност, въпросната дупка между Бела Рада и Бойница е плод на свлачище, което допълнително оскъпява проблема, благодарение на което запълването й ще струва поне 2.5 млн. лева. А свлачища дебнат и край пътищата в Ботево, Буковец, Жеглица, Цар Симеоново, Дунавци, на излизане от Флорентин за Ново село, на пътя Кула-Грамада-Срацимир. Общо регистрираните свлачища в областта са 82, 55 от които - периодично активни, 24 - потенциално такива и само три - стабилизирани. Засегнатата от свлачища площ на територията на областта възлиза на 16 хил. декара.

   За сведение, през последните 10 години във водните бедствия у нас загинаха над 40 души. Най-много във варненския квартал "Аспарухово" и хасковското село Бисер. В същото време делото за последната трагедия още се точи, наводнението в "Аспарухово" бе отдадено на "природен феномен", а за Мизия, според БАН, бил виновен валеж, невиждан от "хиляди и дори милион години".

   Добре, че Господ е от нашия край.

 

 
КЛИКНЕТЕ  по долу на 2018 - 20.pdf, за да прочетете този брой на вестника:
AttachmentРазмер
2018-20.pdf5.04 MB