Брой 2497 (16) от 1-03-2018

ЗАГЛАВИЯ в бр. 2497 (16) от 1 март 2018 г. на в. ВИДИН:

  - 3 март - Честит национален празник! (Поздравления от народните представители Филип Попов и Цветан Топчиев, от кмета на община Видин Огнян Ценков и кметовете на Брегово, Белоградчик, Кула, Димово, Чупрене, Бойница, Ружинци и Макреш (Милчо Лалов, Борис Николов, Владимир Владимиров, Лозан Лозанов, Ваньо Костин, Анета Генчева, Александър Александров и Митко Антов); поздравления от директори на училища, културни и обществени институти, фирми, организации и граждани...)
  - 140 години от Освобождението на Белоградчик: ДА БЪДЕМ ДОСТОЙНИ ЗА СВОБОДАТА! - автор ОЗ подполк. Милчо Манолов
  - 140 години от създаването на окръжен съд във Видин: ВИДИНСКИТЕ СТРОИТЕЛИ НА НОВА БЪЛГАРИЯ - от Цветан Кръстев, бивш председател на Видинския окръжен съд
  - Денонощно снегопочистване
  - Тударица в Салаш
  - Хайка за вълци в Сърбия
  - Безработицата - над 16 процента
  - Празнични изяви в СУ "П. Р. Славейков"
  - Волейболни турнири
  - Канабис и пушки иззеха във Връв
  - Отменят живата мартеница
  - СТАНАЛОТО... СТАНАЛО - хроника
 
 
"Найчо Цанов" № 6
 
ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ + ГЕРБ = ЛИКВИДАЦИЯ
 
ТЕМЕНУЖКА-ДРУЖКА, ГИНКА И ДРАГИНКО

   "Замириса на теменужки! Така казвахме едно време, когато замирише на… кенеф, да прощавате", подобаващо начева темата за нашумялата продажба на ЧЕЗ популярният коментатор д-р Тони Филипов от Пазарджик.

   Ние пък не от вчера споделяме подозренията, че държавата върви назад към социализЪма, робството и хайдутлука в техните най-разбойнически форми. Като от десетина години сме в класиката, по-известна като кърджалийското време, отнасящо се до края на 18 и началото на 19 век.

   Иначе, в тия ледени дни най-много от сделката между споменатото електро-разпределително дружество и пазарджишката фирма, собственост на Гинка, се вълнуват: Западна България, премиерът на Чехия, руско-грузински консорциум и таен адвокат-счетоводител от Кабо Верде. Заради което дългогодишната приятелка на Гинка - Теменужка подаде оставка, поискана от началника й Бойко (агент Буда). Във връзка с което "от правителствената пресслужба съобщават, че премиерът Борисов е възложил на ДАНС и НАП да направят пълна проверка на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ у нас, както и на дружеството купувач - "Инерком България". В такива случаи пазарджишките интелектуалци казват: "Ах, недей…" Какви ли вълнуващи открития ще направят разследващите органи? Я си представете, че разследват, разследват и вземат, та открият, че зад сделката седи лично премиерът. Дали ще посмеят да му кажат? Не ми се вярва", основателно предполага д-р Филипов.

   Затова има право Мишо Миков, и той от Западна България, да ни съветва да искаме „държавата да намери пари и да си върне собствеността от ЧЕЗ". За да сме по-наясно кой колко краде. Че то и ЧЕЗ е (почти) държавна - на милиардера Андрей Бабиш (агент Буреш), назначен преди три месеца и за премиер на Чехия. Посетил преди месец България, за да продаде ЧЕЗ и купи Нова телевизия и Теленор. С парите на (?) грузинци и посредничеството, според разследващия журналист Григор Лилов, на посетилия ни друг премиер - на островите Кабо Верде, симпатяга - афроамериканец. За справка, допреди трийсетина години Кабо Верде (по-известна като Зелени нос) беше съветско сателитче, след което се пребоядиса във фиктивна демокрация от нашенски тип и така попадна в черния списък на офшорките.

   А "че в България държава няма, е ясно от много време - констатира по повод поредната кърджалийска врътка финансовият блогър Мирослав Иванов. - Само едно не е ясно: кога заспалият зимен сън народ, обично назоваван електорат, ще измете управляващите с все мутренските им преториански държавно-охранителни системи?"

 

 
КЛИКНЕТЕ  по долу на 2018 - 16.pdf, за да прочетете този брой на вестника:
AttachmentРазмер
2018-16.pdf5.77 MB