Брой 2496 (15) от 26-02-2018

ЗАГЛАВИЯ в бр. 2496 (15) от 26 февруари 2018 г. на в. ВИДИН:

  - Над 2,5 млн. за дупката на пътя за Връшка чука
  - СВОБОДА ЗА ИСТОРИЯТА: ПАМЕТИ И ПАМЕТНИЦИ - Или защо утаяването на миналото не става със зак(о/а)ни- коментар на Николай Витанов
 
  - За хамелеонщината, наглостта и циничното дебелоочие на една дървена комунистическа глава:

   В отговор на изказването на Валери Жаблянов по повод исканата му оставка от зам.-председателското място в Народното събрание, депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев каза, че "ако това, което чухме в продължение на 25 минути тук, не е комунистическа тирада и болшевизация на БСП и Валери Жаблянов не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам". Тошев допълни, че баща му е лежал 22 месеца в Белене, осъден от дядото, бащата или чичото на Жаблянов...

ВИНАГИ ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА... -
Автобиография на Владимир Цветанов Тошев: Роден съм на 3 юни 1955 г. в с. Ружинци. Произхождам от работническо семейство. Майки ми, Здравка..., е пенсионирана готвачка. Последните тринадесет години от трудовия й стаж е водач на смяна в стола на ОК на БКП, гр. Видин. Баща ми, Цветан..., се е пенсионирал като бригадир в "Заводски и граждански строежи". От 1991 г. и двамата живеят в с. Воднянци... Семеен съм. Съпругата ми Антоанета... е завършила английска филология и в момента е преподавател по английски език... От първия си брак със Сийка... имам син и дъщеря...

   Началното си образование завърших в Трето основно училище във Видин, където бях приет за член на ДКМС. Бил съм дружинен председател на училището в VII и VIII клас. От 1970 г. до 1974 г. бях ученик в Техникум по електротехника - гр. Михайловград. Във II, III и IV курс бях председател на Ученическия комитет на ДКМС...

   През есента на 1974 г. бях приет във Висшето народно военно артилерийско училище "Георги Димитров" - гр. Шумен, специалност "Зенитна артилерия". Като курсант през 1976 г. бях приет за член на БКП. Бил съм зам.-секретар и секретар на ППО. Завърших през 1978 г. с отличие и лични награди от министъра на народната отбрана, армейски генерал Добри Джуров и от ЦК на БКП... Службата ми в Българската народна армия е преминала през няколко гарнизона - Шумен, Шабла, Стара Загора, Шивачево, Бояново, София... Напуснах по собствено желание през 1999 г., поради несъгласие с разрушаването на делото, на което посветих живота, силите и здравето си - Българската народна армия... Пенсионирах се със званието "полковник". Като офицер завърших с отличие и министерска награда командния профил на Военна академия "Г.С.Раковски" - гр. София и инженерния профил на Академията за войскова ПВО "Маршал на СССР Василевски" - гр. Киев, СССР. Като офицер многократно съм награждаван за постигнати служебни успехи в България и в СССР... Награждаван съм и за отлично организиране и провеждане многонационални учения. Участвал съм на войскови и щабни учения... Носител съм на осем медала за добра служба.

   В процеса на службата си съм заемал различни партийни длъжности, включително и секретар на ППО на БКП. Прекратих членството си в БКП през 1991 г. в процеса на деполитизация на БА... Активно участвах във формирането и изграждането на Българска офицерска легия "Г.С.Раковски", където в периода 1991-1993 г. заемах различни изборни длъжности, включително и изпълнителен секретар, за кратко и председател (1993 г.)...

   След пенсионирането си през 1999 г. се прибрах със съпругата си във Видин. Изградих собствени компютърни курсове за обучение на учащи се и възрастни... Интересът към моя курс е голям, което ме подтикна да създам втора зала за компютърно обслужване... Член съм на "Ротари клуб" - гр. Видин. Мои разработки, отнасящи се до Българската армия и националната сигурност, съм предоставил на Президентството, Парламента и Висшия съвет на БСП.

   Физически съм здрав. От лятото на миналата година живея в собствена къща на посочения адрес...

   27 май 2003 г., гр. Видин          С уважение: (п) Тошев

Бележка на редакцията: Впечатляващата автобиография на др. Тошев, написана от него при номинирането му за кмет на Видин от БСП през 2003 г., публикуваме с незначителни съкращения. (Брой 72 от 20 октомври 2011 г. на в. ВИДИН)

  - Тема с продължение: Битката за обходния път на гр. Димово - питане на народния представител Филип Попов в 43-ото народно събрание от 29 октомври 2014 г.
  - Проф. Андрей Пантев, почетен гражданин на Видин: Като всички толкова обичаме Левски, защо сме разделени - интервю
  - Програма за безработни
  - Нов размер на осигурителните вноски
  - Празник в Кула
  - Отложени мачове
  - Инициативата "Видински особи"
  - Палежи а ул. "Редута"
  - 47 години от смъртта (26 февруари 1971 г.) на Дядо Неофит: БЛАГОСЛОВЕНИЯТ СТОЛЕТНИК
  - Носталгичен спомен за видинските хорове: ЗА ВАЛЕНТИН БОБЕВСКИ - С ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ
  - СТАНАЛОТО... СТАНАЛО - хроника
 
 
"Найчо Цанов" № 6
 
ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
 
КЪМ СИЯЙНИТЕ ВЪРХОВЕ НА КРЕТЕНИЗМА

   Миналата седмица поредният отсвирен (зам.) председател на народното събрание Валери Жаблянов (от БСП) заяви от парламентарната трибуна, че в ГЕРБ имали "когнитивни дефицити". Към което Нинова добави познатите им клептомански излишъци и така картинката се напълни. В отговор на което депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев нарече Жаблянов "дървена комунистическа глава" (виж на стр. 2).

   Гузен негонен бяга. Понеже у нас не е като да няма комунистически глави - от управляващите в момента поне две трети са такива. Вече, кои са дървени и кои чугунени - те си знаят. Нас ни интересува задействаният бутон "подп. Тошев". И то по отношение на медицинските въпроси, в които ГЕРБ се мотае като пиле в кълчища десета година. И където рустикалната особа Тошев е с партийно поръчение да смени изпълнителния директор на видинската болница.

   Стар мерак на Тошев и на предишния директор Цветан Василев. Същият Василев, който през 2012 година, заедно със свои десни другари-сурвакари, продължаващи да дават мило и драго за града, така изсурвакаха здравното заведение със заем за саниране от 5 милиона, че този заем още се изплаща.

   Което е ноторно известен факт. И поради което Тошев вади други аргументи за исканата смяна. Че при предишното управление на Василев 60 на сто от бюджетните разходи били за здравни дейности и 40 - за съпътстващи, докато сега било обратното.

   На Тошев толкова му разбира комунистическата глава от дейности, но явно специалистът Василев му е подал данните. Същият специалист, който преди време беше вкарал в сградата на държавната болница частна такава чрез договор, който беше подписал със самия себе си. Тъй като представляваше и двете болници, което беше уникум не само в европейската, но и в севернокорейската юридическа практика. За което беше уволнен.

   Що се отнася по принцип до родното здравеопазване, в него, според бившия здравен министър Мими Виткова, управляващите трябва да отговорят на два въпроса: първо "защо толкова много българи не се лекуват в страната, а отиват в Европа" и второ - след като "построихме маса нови болници с модерно технологично оборудване", защо "европейците не идват у нас да се лекуват"?

   Въпроси, които началните констатации напълно изясняват.

 
КЛИКНЕТЕ  по долу на 2018 - 15.pdf, за да прочетете този брой на вестника:

 

AttachmentРазмер
2018-15.pdf4.43 MB