Брой 2491 (10) от 8-02-2018

ЗАГЛАВИЯ в бр. 2491 (10) от 8 февруари 2018 г. на в. ВИДИН:

  - С Бога всичко можем...
  - Слово на новоизбрания видински митрополит Даниил: ПРЕД МЕН Е ОБРАЗЪТ НА ВИДИНСКИТЕ АРХИЕРЕЙ
  - КАКВО, ШВЕЙЦАРИЯ ЛИ?!...: СТАБИЛИЗАЦИЯ ПРИМ - Злоупотреба с демокрацията за диктаторски цели - коментар на Николай Витанов
  - 2500 броя ВИДИН: Закърпена държава (Брой 498 на в. ВИДИН от 20 януари 1997 г.)
  - АПИ с посока Видин - през 2018 г. трябва да започне реалното строителство на пътя Видин-Ружинци...
  - Времето през февруари
  - Бъдете богати и силни! (Трифон Зарезан в Майор Узуново...)
  - Внимание: кражби на регистрационни табели!
  - Трифон Зарезан в Белоградчик
  - Битката с огъня - годишен отчет на видинските огнеборци...
  - Юношите на "Видабаскет" оглавиха регион "Рила"
  - Пияни шофьори
  - 140 години от Освобождението а Видин от турско робство: В СТАРИЯ И НОВИЯ ВИДИН - Феликс Каниц, из "Дунавска България и Балканът"
  - ВИЦ:   
Възрастен мъж след прекаран инфаркт пита лекуващия лекар:
- Докторе, а вече може ли да попийвам по чашка винце?
- Може, но не прекалявай.
- А да попушвам цигарки?
- Може, но умерено.
- А да оправям жената?...
- Разбира се, че може...
- Е, жив да си докторе, щото до сега не можех...
                                           Източник: д-р Илия Калчев
 

- СТАНАЛОТО... СТАНАЛО - хроника
 
"Найчо Цанов" № 6
 
ОТМЪЩЕНИЕТО НА ВИНЕТУ
 
БОЙКО ИЗОЛИРА СЕВЕРОЗАПАДА С ТРЕТИ МОСТ НАД ДУНАВА

   Не обича обединителят на Западните Балкани българския Северозапад. Откакто е премиер два-три пъти да е минавал оттук, почти транзит. А откакто Орешарски го прецака с откриването на моста, определено ненавижда територията, прилагайки към региона тактиката на изгорената земя.

   Тъй че всички маневри на шефа на АПИ Дончо Атанасов около и относно Видин са пушилка - за да не повдигаме и без това високото ниво на шум по време на евро-председателството. Което председателство се превърна в мечешка услуга за правителството, понеже само насочи повече евро-прожектори към карикатурните ни управници.

   Апропо, инж. Атанасов на два пъти в рамките на една седмица обеща да отпочне проектирането на пътя за Видин (виж на стр. 2). Колкото за контрапункт на видинските протести, макар че общо взето и на него взе да не му пука от тези протести. Които ултимативно изискват магистралата до София и тунелът под Петрохан да бъдат завършени до 2021 година! Нещо абсурдно за случване дори в Германия, поради което развесели и такъв сериозен човек като шефа на АПИ. Който по този повод приключи последната си журналистическа седянка със следното многозначително заключение: "Поставянето на ултиматуми от организаторите на протеста говори не за реализацията на този или на други инфраструктурни проекти, а за нещо друго, което е свързано с други проекти, които няма да коментирам" (виж пак там).

   С което явно визира политическите проекти на организаторите на протестите, имащи по-скоро отношение към кастинга за политици на Слави Трифонов. Който кастинг, казват, освен за пълнеж на програмата на бъдещия приют на шоуто - BiT, за друго не става. Но продължава да се прави.

   В крайна сметка, това, че торбичката на протестърите ще остане празна, не е беда. Бедата за региона ще дойде, ако Бойко успее да направи третия мост над Дунава. С реализацията на която подла индианска идея ще изолира Видин от света за поне сто години. И от което поредно светло бъдеще засега ни предпазват само братята румънци. Понеже продължават да надушват и премахват комунисти като нашите. "Седем пъти правим срещи с румънските колеги и два месеца след това са в ареста - оплака се по този повод Бойко на среща с бизнеса. - Не е смешно. Тамън се договорим, и ги няма…"

   И него нямаше да го има, ако тука имаше държава.

 

КЛИКНЕТЕ  по долу на 2018 - 10.pdf, за да прочетете този брой на вестника:
AttachmentРазмер
2018-10.pdf4.47 MB