Брой 2489 (8) от 1-02-2018

 ЗАГЛАВИЯ в бр. 2489 (08) от 1 февруари 2018 г. на в. ВИДИН:

  - Даниил и Герасим - кандидати за Видински митрополит
  - Врачански митрополит Григорий, наместник на овдовелия Видински епархийски престол: Изборът на митрополит е вътрешноцърковен въпрос
  - Нищетата на търпението е СТАБИЛНОСТ НА НАСИЛИЕТО - Общество, което мълчи, произвежда престъпници - коментар на Николай Витанов
  - 2500 броя ВИДИН: 500 (Николай Асенов, брой 500 на в. ВИДИН от 24 януари 1997 г.)
  - Геноцидно: НЯМА СЕВЕРОЗАПАД - НЯМА ПРОБЛЕМ
  - 1 февруари - Ден на почит към жертвите на комунизма: Избиването на политическия елит - проф. Вили Лилков, откъс от книгата "Бивши хора"
  - ТЕМИДА: СЪСОБСТВЕНОСТ - УПРАВЛЕНИЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ - правна консултация на Цбетан Кръстев, бивш председател на Окръжен съд Видин  
 - БезПРИСТРАСТНО: СТЪРГАЛОТО (автор Цветан Бончев)
 - Празник на баскетбола (Отличия от баскетболната федарация за видинския кмет Огнян Ценков и неговия заместник Венци Пасков)
 - Ремонти в Ружинци
 - Здравно осигуряване на безработни
 - Трудови договори с 20 младежи в Белоградчик
  - СТАНАЛОТО... СТАНАЛО - хроника
 
"Найчо Цанов" № 6
 
ГРАЖДАНСТВО НА ПОДЧИНЕНИЕ
 
В БЪЛГАРИЯ ДЕМОКРАЦИЯТА ВЪРВИ С КОНСПИРАЦИЯТА

   Над 400 видински автомобила въстанаха в събота, протестирайки срещу лошите пътища и оставения на разруха Северозапад. С развети български знамена, понеже сега националното е на мода, макар да станаха много патриотите на клона, те преминаха през града и затапиха входа откъм София. С което поискаха до седмица да се вземат правителствени решения за започване на процедури по изграждане на магистрала до столицата и тунел под Петрохан. Заради който тунел байраци в събота развяха и трийсетина мепесета из Берковско. "За" решения, които предния ден бяха обявени от шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов за вече взети (виж предния брой на вестника). Друг е въпросът кой вярва на тези обявления.

   А и защо гражданите искат неща, които са техни?! Защото 28 години си играем на демокрация. Която пешеходни и вело-граждани поискаха да пренесат и в църквата, забравили, че тя е отделена от държавата. Става дума за протеста при избора на видински владика в неделя, когато Граждански комитет поиска от епархийските избиратели да изберат единия от кандидатите, а те дадоха за него само два гласа (виж на стр. 2). Въпреки че за целта, освен подписка и писмо до Синода, преди избора имаше и нотариално заверена декларация от създател на фейсбук-група в подкрепа на епископ Поликарп, че има информация за манипулиране на вота, както и че епархийски избиратели били подкупени да гласуват за епископите Даниил и Герасим. Което се и случи - в България демокрацията върви с конспирацията.

   Затова има съмнения относно автентичността и на протестите. От рода на това дали една или друга група хора не използва гражданите с користна цел чрез някаква зависимост - роднинска, приятелска или материална?

   Затова ги няма и спонтанността, и масовостта на първите демократични митинги. И няма и да ги има. Защото са смъртно компрометирани от корупцията. Затова властта на народа продължава да е пълно лицемерие.

   За каква демокрация може да става дума, при положение че, ако изключим БСП, 90 на сто от останалите български партии са с несменяеми лидери?!

   Поробиха ни организирани престъпни групи със съответните тартори. С клонове и клонки и във Видин. Изградени на престъпните основи на бившите БКП и ДС. Контролиращи и използващи и днешната организирана престъпност. Реорганизирвани и пребоядисвани според конюнктурата, за да продължават да държат примката около шията на народа.

 
КЛИКНЕТЕ  по долу на 2018 - 08.pdf, за да прочетете този брой на вестника:
AttachmentРазмер
2018-08.pdf3.78 MB